ČOVIĆ ZAPRIJETIO IZETBEGOVIĆU: “Svi oni koji su tražili status quo mislim da će ga uskoro dobiti unutar sebe…”
“Ja ne sumnjam da ćemo 3. listopada krenuti u jedan dogovor, da ćemo implementirati izborne rezultate po novim izbornim pravilima kad su u pitanju očekivanja oko legitimnog predstavljanja koja je usvojio Ustavni sud BiH”, kazao je Čović.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je u Grudama kako je s europskim povjerenikom za proširenje Oliverom Várhelyijem razgovarao oko Izbornog zakona BiH i svega onog što treba uraditi kako bi se izbori završili na jedan demokratičan način.

– Razgovarali smo primarno oko Izbornog zakona i svega onog što trebamo napraviti do izbora kako bi oni mogli biti završeni na jedan demokratičan način, implementirani odmah nakon završetaka, da uspostavimo izvršnu i zakonodavnu vlasti te otvorimo perspektive kandidatskog statusa koju nam je EU otvorila, do kraja godine. Dakle, svi će sačekati da vide kako će se organizirati izbori, kako će se provesti i onda eventualno s tim povezati – kazao je Čović u izjavi za medije povodom obilježavanja 25. godišnjice smrti nekadašnjeg predsjednika HZ HB Mate Bobana u Grudama.

– Ja ne sumnjam da ćemo 3. listopada krenuti u jedan dogovor, da ćemo implementirati izborne rezultate po novim izbornim pravilima kad su u pitanju očekivanja oko legitimnog predstavljanja koja je usvojio Ustavni sud BiH – dodao je.

Bez obzira na to što netko govori, poručio je, “budimo strpljivi, polako radimo, ali uspravna čela, ponosni na ono što jesmo”.

– Svi oni koji su tražili status quo mislim da će ga uskoro dobiti unutar sebe i svog okruženja i politike – naveo je Čović.

Govoreći o 25. obljetnici smrti Mate Bobana, kazao je kako se “s ponosom sjeća tih vremena, vremena iskušenja kada je trebalo donositi povijesne odluke”.

– Te su nas odluke u konačnici očuvale da uopće danas možemo govoriti da ova borba za dom, za naš narod ima smisla, jer tu smo svoji na svome. U nesavršeno uređenom društvu moramo dati svoj doprinos da se ono uredi po mjeri i hrvatskog naroda – naglasio je Čović.

– Koliko danas budemo mudri u našem zajedništvu, snažniji i bolje organizirani, toliko ćemo i uspjeti u stvaranju preduvjeta da BiH bude zemlja koja će imati svoje integracijske perspektive kada su u pitanju EU i NATO savez… Primarno da je uredimo po mjeri tri konstitutivna naroda te da se stvori ambijent u kojem će mladi ljudi tražiti budućnost za sebe na ovim prostorima – rekao je Čović.
Zadnje objave

Rencontres LGBTQ application OneGoodCrush offres Rencontres pour tous

Il y en a eu beaucoup percées récemment pour le LGBTQ . La juridique suprême a statué sur le la légalité...

We Don’t Text Anymore. Just how do I Get The Woman to speak with Myself?

Reader matter:I found myself talking to a lady for a little while and some of my friends made an effort to talk me personally...

Publisher’s Choice honor: just how Bridal Reflections™ Became a leading Salon for Brides in nyc

The Scoop: New York-based beauty salon Bridal Reflections is proud to own personalized the wedding-dress-shopping procedure for generations. Every bride which makes an appointment...

What is the rate™ Names ponder lady the Most Date-Worthy outfit of 2018

The Scoop: This Year, WhatsYourPrice.com (WYP) began a strategy to enhance the economics of internet dating by incentivizing people to meet each other offline. The dating...

Indications She Is The Main One

Five Telltale indicators you have to Pop The QuestionSo you've been matchmaking your bae for a couple years now. You reside collectively — or...