ČOVIĆ NAJAVIO DA JE PODJELA RESORA GOTOVA: Evo ko bi trebao biti novi ministar odbrane BiH
Podsjetimo, predsjednik HDZ-a Dragan Čović rekao je jučer da je u načelu dogovorena raspodjela resora u Vijeću ministara među novim koalicionim partnerima.

Zukan Helez iz SDP-a trebao bi biti novi ministar odbrane Bosne i Hercegovine, kazalo je više izvora za Klix.ba.

Helez je potpredsjednik SDP-a i trenutno je zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

Prije toga je bio zastupnik u državnom parlamentu, ranije u federalnom parlamentu, a u mandatu od 2010. – 2014. obnašao je i dužnost ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata FBiH.

Podsjetimo, predsjednik HDZ-a Dragan Čović rekao je jučer da je u načelu dogovorena raspodjela resora u Vijeću ministara među novim koalicionim partnerima.

“U načelu od 9 ministara u Vijeću ministara tri će pripasti Osmorki, četiri dolaze iz Republike Srpske i oko četvrtog će se dogovoriti zajedno Osmorka i predstavnici SNSD-a s partnerima. Dva pripadaju HDZ-u”, rekao je Čović.

To znači da će pet ministara plus predsjedavajući biti iz FBiH, a četiri iz RS-a. Od četiri ministra iz RS-a, tri sigurno idu SNSD-u i koaliciji, a oko jednog ministra iz RS-a bi se trebali dogovoriti Osmorka i SNSD.

Prema našim informacijama, na osnovu posljednjih pregovora, Osmorka bi trebala dobiti ministarstvo vanjskih poslova, odbrane i prometa i komunikacija. Novi ministar vanjskih poslova bit će predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković.
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...