ČESTITKA ŽELJANE ZOVKO: Pogledajte šta je HDZ-ova europarlamentarka rekla o novoj koaliciji u BiH i izmjeni Izbornog zakona (VIDEO)
Europski parlament održao je sinoć raspravu o svojim preporukama za novu Strategiju proširenja EU-a, uoči današnjeg glasanja o izvještaju.

Potpredsjednica Odbora za vanjske poslove Željana Zovko kazala je da je proširenje Europske unije strateško ulaganje u stabilnost, prosperitet i sigurnost na europskom kontinentu te da Europska unija u ovim izazovnim vremenima svojoj politici proširenja treba dati novu snagu.

Nakon što je Ukrajini i Moldaviji dodijelila status kandidata, Zovko je navela da Europska unija mora promovirati diskurs proširenja na zapadnom Balkanu. Spomenula je pritom i amandmane kojima u spomenutom izvještaju poziva na veću vidljivost i opipljive rezultate financijske pomoći koju EU pruža tim zemljama. “Državama su potrebni putokazi s konkretnim ciljevima i pojačana potpora u otvorenim reformskim postupcima uz poštivanje višeetničkog identiteta zemalja”- istaknula je Zovko.

Podsjetimo, parlamentarni izvještaj poziva na dodjelu statusa kandidata Bosni i Hercegovini u skladu s prošlomjesečnom preporukom Komisije. Na prijedlog zastupnice Zovko, Klub zastupnika EPP-a podnio je amandman kojim se ističe podrška Europskog parlamenta Bosni i Hercegovini za dovršetak trenutnih ustavnih i izbornih reformi u zemlji kao koraku prema stabilizaciji države i okruženja.

Zovko se u raspravi usredotočila na europski put Bosne i Hercegovine, izrazivši pritom želju da buduća vladajuća koalicija u BiH “konačno izmjeni Izborni zakon i napravi ustavne promjene kojima će Bosna i Hercegovina postati predvodnica zapadnog Balkana u Europskoj uniji”.

No, zanimljivo je da je Zovko na kraju izlaganja čestitala Bosni i Hercegovini.

„Vidim da se koalicije prave, želim da buduća koalicija konačno izmijeni Izborni zakon. Vremena nema, ovo je zadnji trenutak kada se ljudi mogu urazumiti…“

Pogledajte video.
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...