ĆAMIL DURAKOVIĆ OTVORENO: “Pružit ću Dodiku ruku, probat ćemo napraviti svima bolje”
Istaknuo je da će štititi integritet svog naroda, ali svakako će jačati cjelokupno društvo.

Novoizabrani potpredsjednik Republike Srpske Ćamil Duraković rekao je za N1 da će otići u Banjaluku otvorenog srca i pružene ruke.

“Nek ne očekuju od mene da ja mijenjam Dodika i ukidam Republiku Srpsku, to su utopijske politike na kojima je neko jahao 27 godina, i ništa nismo postigli osim da prvobitnih 300.000 Bošnjaka koji je živjelo tamo otišlo više od 200.000, ja to ne želim, želim mijenjati tu političku paradigmu i pružiti Dodiku ruku da probamo napravit bolje svome narodu i svima koji žive na tom prostoru”, naglasio je Duraković.

Istaknuo je da će štititi integritet svog naroda, ali svakako će jačati cjelokupno društvo.

“Pokušat ću da se Srebrenica ne ponižava i da se ne polemiše o genocidu. To je za mene sud presudio i tu nema kompromisa”, kategoričan je Duraković.

Komentarišući izborni proces, kazao je da su izbori utvrđeni, ali da je jako teško vratiti stvari na svoje mjesto.

“Dugo sam ja u izbornim procesima. Sjećete se Srebrenice i izbora, borili smo se da ukažemo CIK-u da postoji određeni prostor u okviru izbornog sistema gdje može da se vrši izborni inžinjering. To najbolje rade velike stranke koje vladaju i koriste propuste, kako bi ostvarili rezultat. U svim državama ćete vidjeti negodovanje. Ova država ima institucije poput CIK-a i Apelacionog vijeća gdje možemo tražiti svoja prava”, rekao je Duraković, navodeći da i svi protesti koji su uslijedili su dio demokratskog društva.

“Ne očekujem drastične promjene, ali treba prihvatiti CIK kao državno tijelo koje utvrđuje te rezultate. Oni što utvrde treba prihvatiti, ali treba insistirati na određene promjene”, dodao je.

Komentarišući to što je njega narod izabrao, rekao je “ovo je borba na pola države za nivo predsjednika, odnosno potpredsjednika.”

“Ja sam sam sebi fenomen, učestvovao sam u prošlim izborima i tada sam dobio signal da je moguće. Meni su govorili da nemam šanse protiv velikih politika. Pustio sam ljude da sami daju sud da li mene žele kao političara. Očito ove glasove koje sam dobio u ponovnom brojanju, pokazalo se da su oni isti. Govori da sam ja radio čisto”, istaknuo je.

(SB)
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...