Ćamil Duraković nakon sastanka sa Adisom Ahmetovićem direktan: “Smatram da Bosna i Hercegovina ima velikog prijatelja, spremnog na saradnju sa svima”
Dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovinii Hrvatskoj Adis Ahmetović je, između ostalog, iskoristio i da se susretne i sa Ćamilom Durakovićem budućim potpredsjednikom RS-a.

„Upoznao sam novoizabranog (nezavisnog kandidata) potpredsjednika RS-a, BiH Ćamila Durakovića koji je preživio genocid u Srebrenici“, objavio je na svom Instagramu Adis Ahmetović, član njemačkog Bundestaga.

Za Durakovića je napisao da je u Sjedinjene Američke Države emigrirao 1995. godine, a Bosnu i Hercegovinu se vratio sa 25 godina.

„Svojom izjavom da u Banja Luku ide otvorenog srca i ispružene ruke napravio je veliku frku. Mislim da zaslužuje poštovanje i podršku za ovaj stav“, objavio je Ahmetović.

Za portal Bhdijaspora.net Ćamil Duraković o susretu sa Amhetovićem je rekao:

„Bila mi je izuzetna čast što je gospodin Adis Ahmetović, član njemačkog Bundestaga i izvjestilac Bundestaga za Zapadni Balkan odabrao i mene, kao jednog od bosanskohercegovačkih političara sa kojima je želio razmjeniti politička iskustva.

Moram priznati da je Adis izvanredan mladi čovjek bosanskohercegovačkih korjena, a ipak njemački političar, izuzetno iskusan i vrstan poznavalac prilika na Balkanu.

Od njega možemo dosta naučiti. Smatram da Bosna i Hercegovina ima velikog prijatelja, spremnog na saradnju sa svima kako bi osnažili državu Bosnu i Hercegovinu koja treba i mora postati članica Evropske Unije.

Adis je nama dar, a mi trebamo biti zahvalni i mudri da ovu priliku iskoristimo.“

Za naš portal Adis Ahmetović je za Durakovića još kratko dodao:“ Dobar je to čovjek!“

A.S.M.

(Bhdijaspora.net)
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...