BURNO U BANJOJ LUCI: Dodik na konsultacije pozvao sve, stigle odbijenice od…
Vukanović je poručio da njega u priči o širokoj koaliciji neće biti.

Formiranje Vlade bh. entiteta Republika Srpska biće glavna tema konsultacija predsjednika RS-a Milorada Dodika i predstavnika parlamentarnih stranaka.

Između ostalog, ranije je najavljeno da se od njih očekuje i da se izjasne da li će biti dio široke koalicije, radi obezbjeđivanja dvotrećinske većine u Narodnoj skupštini. Poziv je upućen svim liderima stranaka u tom bh. entitetu.

“Sve parlamentarne partije su pozvane, ko dođe, ja ću ih primiti, razgovarati sa njima, vidjeti šta su njihova politička gledanja na Republiku Srpsku, oni koji ne dođu i njima hvala. Ko će doći, a ko neće doći, hoće li šepav, ovakav ili onakav, snažan ili nejak to je njihov problem”, poručio je Milorad Dodik.

DNS i SPS podržavaju inicijativu nacionalnog jedinstva. Odazvat će se pozivu na sastanak.

“Moramo sačuvati institucije Republike Srpske, ne smijemo dozvoliti da srpski član predsjedništva bude preglasan i uvijek moramo obezbijediti dvotrećinsku većinu za veto srpskog člana predsjedništva”, kaže lider DNS-a Nenad Nešić.

Zamjera im to Nebojša Vukanović. Između redova je poručio da njega u priči o širokoj koaliciji neće biti.

“Ne želim učestvovati u njegovim predstavama i igrokazima, davati nekakav privid legitimiteta i normalnosti njegovim uzurpacijama. Zbog toga Za pravdu i red lista Nebojše Vukanovića se neće odazvati pozivu na lažne ‘konsultacije’”, rekao je Nebojša Vukanović iz Liste za pravdu i red.

Na sastanak čini se neće ni PDP-ovci, a isti slučaj je i sa SDS-om. Ranije su iz obje stranke poručili da na sastanak neće doći.

Za razgovore su spremni u NPS-u Darka Banjca.

“Mi hoćemo da budemo dio rješenja. Imamo želju i hoćemo da ostvarimo svoju želju, mi hoćemo da učestvujemo i da damo svoj doprinos kako bi rezultati Vlade Republike Srpske bili što bolji”, poručio je Darko Banjac predsjednik NPS-a.

“Mislimo da je to čin i demokratske i lične i nacionalne odgovornosti, ali i čin lične kulture. Možete da se ne slažete sa predsjednikom, ali on je predsjednik vaše Republike i morate da se odazovete i na sastanku sa njim možete da kažete sve u skladu šta vi ili vaša politička partija mislite”, kaže Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske.
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...