Boške Ćavar: “Sreća pa moj glas odlučuje, inače bi se svi pozdravljali sa selam i merhaba”
Boška Ćavar, vijećnica Naše stranke u GV Mostar, tokom jučerašnjeg dana došla je u fokus javnosti zbog svog (ne)glasanja na sjednici Gradskog vijeća Grada Mostara, a na prijedlog Koalicije za Mostar koji se tiče isticanja državnih i gradskih simbola na zgradama javnih preduzeća i institucija u ovom bh. gradu.

Na osnovu prijedloga Koalicije za Mostar, sa ovih institucija bile bi skinute sve druge zastave osim državne, a na zgradama bi se također nalazili i simboli Grada Mostara. Mjesta ne bi bilo za zastave tzv. Herceg-Bosne.

Ćavar nije podržala ovaj prijedlog, ostala je suzdržana, te se zbog toga susrela sa ozbiljnim kritikama javnosti, ali i njenih stranačkih kolega.

Nizale su se reakcije Naše stranke i Boške Ćavar, a na sinoćnjoj reakciji u kojoj je Ćavar detaljnije govorila o dešavanjima sa prekjučerašnje sjednice zabilježeno je mnogo komentara.

Dio njenih prijatelja i pratitelja je podržalo odluku, dok su neki drugi uputili kritike na takav potez. Jedna od njenih prijateljica na društvenoj mreži Facebook je napisala kako se slaže sa konstatacijom da djeca u školama trebaju imati isključivo bh. zastavu.

Dodala je kako bi Gradsko vijeće trebalo biti ujedinjeno, a ne da jedan glas odlučuje o svemu. Na taj komentar, Ćavar je rekla sljedeće:

– Sreća pa moj glas odlučuje, inače bi se svi pozdravljali sa selam i merhaba, kazala je ona.

(Oslobodjenje.ba)
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...