AKADEMIK SLAVO KUKIĆ NAJAVLJUJE: Dragan Čović je sastankom u Mostaru poslao jasnu poruku Bakiru Izetbegoviću…
Kukić kaže i kako su Nikšić, Konaković i Forto napravili grešku odlaskom Čoviću na noge.

Akademik Slavo Kukić gostovao je jutros u programu BHRT-a. “Slobodna Bosna” donosi dijelove njegove analize sastanka lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića i lidera Trojke u Mostaru.

Dragan Čović je sastankom u Mostaru poslao poruku Bakiru Izetbegoviću da mora biti kooperativniji, inače će on složiti vlast s drugima.

Kukić smatra da će Čović ipak ući u vlast sa SDA i SNSD-om jer je to već iskušani trio u kojem iako prema vani, navodno ima trzavica, unutra svako provodi tačno ono što želi.

S te strane Čović zna da ne bi imao smetnje u provođenju svojih zamišljenih planova za ostanak na vlasti.

Kukić kaže i kako su Nikšić, Konaković i Forto napravili grešku odlaskom Čoviću na noge.

On smatra da nije vjerovatno da će doći do sporazuma između Čovića i Trojke, jer sumnja da bi Trojka pristala na osnovni uvjet koji je jasno artikulirao Dragan Čović, a to je da sva mjesta u vlasti koja pripadaju Hrvatima pripadnu Hrvatima iz HDZ-a BiH, čime bi se, smatra Kukić, ugušilo i ono malo pluralizma koje postoji među Hrvatima u BiH.

Kukić podsjeća i da Trojka sebe smatra građanskom opcijom.

No, bude li pristala na tako radikalna odstupanja postoji opasnost da ih se sutra percipira kao bošnjačke političke partije, te upozorava da bi u tom slučaju njihovo vrijeme bilo na izmaku.

(SB)
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...